maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Team Builder Boys wint Champions Award tijdens regiofinale First LEGO League Eemsdelta

spot_img

Appingedam – Achttien teams hadden op zaterdag 7 december jl. hun zinnen gezet op de Champions Award, de hoofdprijs in de regiofinale van de First LEGO League. In een spannende wedstrijd met vrolijke muziek en enthousiaste presentatoren, gingen de teams de strijd met elkaar aan.

Behalve een robotwedstrijd in de Arena, waarmee punten te verdienen vielen, werd ieder team beoordeeld op de technische aspecten van de robot, hun onderzoeksproject en op de manier waarop de teamleden met elkaar samenwerkten.

Team Builder Boys bleek na de robotwedstrijd en de verschillende juryrondes de over all winnaar. Het team ontving de Champions Award uit handen van Lea van der Tuin, wethouder van onderwijs van de gemeente Appingedam. Behalve een beker was er voor dit team ook een ticket naar de Benelux Finale in Breda op 25 januari a.s.

Een tweede ticket voor de Beneluxfinale werd veroverd door The Red Hot Master Minds. Zij eindigden net achter de Builder Boys.

De EBG Projectprijs was voor team City Chanel. Zij kregen de prijs voor hun innovatieve idee van plastic bouwstenen die als grote LEGO-blokken in elkaar geklikt kunnen worden waardoor je een stevig huis kunt bouwen zonder cement.  Om aan de juiste grondstof te komen maken ze gebruik van ‘urban mining’. Want het plastic voor hun bouwstenen is afkomstig uit de plastic soep.

De regiofinale First LEGO League Eemsdelta werd georganiseerd door De Jonge Onderzoekers in samenwerking met Van Gerven Educatie en met een bijdrage van EBG. De volgende editie start in april 2020. Dan is de inschrijving voor het nieuwe jaar weer geopend.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten

Boerenmarkt in Baamsum trekt veel belangstelling

Baamsum - Zaterdag werd er in een grote boerenschuur in Baamsum (tussen Woldendorp en Termunten) een streekproductenmarkt gehouden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat...