Target Sprint & Zomerbiatlon Games Ten Post

Ten Post – Hoe zet je een relatief onbekende sport als Target Sprint op de kaart? Door gewoon op 19 maart een wedstrijd Target Sprint in Ten Post te organiseren. Target Sprint is een internationaal onderdeel van de ISSF (een wereldwijde organisatie omtrent schietsport) en wordt binnen Nederland ondersteund en begeleid door de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie) . Deze sport komt voort uit de Olympische Winterbiatlon waarin uitputtende inspanning wordt gecombineerd met schietsport. De uitdaging en training hierin is het vinden van de mentale balans en de totale lichaamsbeheersing (ook belangrijke eigenschappen in het dagelijks leven).

Aangezien er in Nederland niet vaak voldoende sneeuw valt wordt deze variant gedaan met hardlopen/sprinten van rondes van 400 meter waarna je staand met een wedstrijdluchtgeweer eerst 5 doelen/targets moet raken voordat je aan je volgende sprint van 400 meter begint. In totaal worden er drie ronden hardgelopen met twee schietmomenten. Naast de Target Sprint is er ook nog de variant voor de duurlopers in de vorm van de Zomerbiatlon. Hierin loop je 5 rondes van 1000 meter met 2 keer een staand en 2 keer een liggend schietmoment. In tegenstelling tot de Target Sprint moet je bij elke misser een strafronde lopen.

Is deze vorm van sport een uitdaging voor jouw, kom op 19 maart dan kijken tussen 12.00 -15.00 uur op het sportcomplex aan de B. Kuiperweg 11 in Ten Post. Voor meer informatie www.ssvhelpman.nl.

Back to top button