Damster college gaat aan de slag bij Museum Stad Appingedam tijdens NLDoet

Appingedam – Burgemeester Rika Pot, wethouders Annalies Usmany en Martien van Bostelen en gemeentesecretaris Jelmer Mulder steken hun handen uit de mouwen en doen op vrijdag 11 maart mee aan NL DOET.

Vrijdagmiddag 11 maart, vanaf 14.00 uur gaan de collegeleden aan de slag bij Museum Stad Appingedam. Onder het motto ‘Tuin in beeld – beelden in de tuin’ bieden de collegeleden hulp bij het ‘voorjaarsklaar’ maken van de tuin van het museum. De paadjes schoonmaken, de houten tuinmeubels ontdoen van groene aanslag en het onkruid weghalen, het theehuisje afsoppen, kortom: de hele tuin gaat weer opgefrist worden.

Het eindresultaat wordt een nette, fris ogende tuin, die nog oogstrelender gemaakt gaat worden door er tijdelijk beelden in te exposeren. Op deze manier komt de tuin weer in beeld, door…. beelden in de tuin.

NL DOET
Op 11 en 12 maart organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden organisatie in het land NL DOET. De grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Ook de gemeente Appingedam kan niet zonder haar vrijwilligers. Om het goede werk van NL DOET te ondersteunen, levert het college van burgemeester en wethouders daarom een actieve bijdrage aan NL DOET.Back to top button