Tandprothetische Praktijk Fivelpoort nodigt belangstellenden uit voor open huis op de Dag van de Tandprotheticus

Appingedam – Tandprothetische Praktijk Fivelpoort houdt op 25 mei open huis. Van 9.00 tot 15.00 uur zijn belangstellenden welkom om ‘een kijkje in de keuken’ te nemen aan de Opwierdermeerweg 3 in Appingedam. 

Veel Nederlanders hebben een volledig of gedeeltelijk kunstgebit. Toch weten niet veel mensen dat de beste zorg op dit gebied wordt geleverd door iemand die de opleiding tot tandprotheticus heeft gevolgd. Met de Dag van de Tandprotheticus op 25 mei wil de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) daar verandering in brengen. 

ONT-voorzitter Marnix de Romph: ,,De tandprotheticus is geen tandarts of technieker, maar dé specialist die zorgt voor een kunstgebit dat past. Hij luistert naar de cliënt en kijkt goed naar wat nodig is. Als deskundige zorgverlener maakt de tandprotheticus een kunstgebit dat past iemands persoonlijke en financiële situatie.’’

De tandprotheticus is naast de mondhygiënist en de tandarts de derde erkende mondzorgverlener. Het beroep werd op 25 mei 1989 wettelijk erkend en later ook opgenomen als beschermde opleidingstitel in de wet BIG. Iemand mag zich alleen tandprotheticus noemen als hij of zij de bachelor-opleiding Tandprothetiek afgerond heeft aan de Hogeschool Utrecht. Op dit moment zijn er ongeveer 450 tandprothetici werkzaam. Zij werken nauw samen met andere mondzorgverleners zoals tandarts-implantologen, maar ook met tandtechnici.

Uitgebreide informatie over het werk van de tandprotheticus wordt op 25 mei gegeven bij de Tandprothetische Praktijk Fivelpoort. Meer informatie is te vinden op www.tppfivelpoort.nl.

Back to top button