Burgemeester Henk Jan Bolding sluit woning in Uithuizen na drugsvondst

Uithuizen – Op dinsdag 23 mei 2023 heeft burgemeester Henk Jan Bolding besloten om een woning aan de Tjalk in Uithuizen voor een periode van één jaar te sluiten. Deze maatregel werd genomen nadat de politie op deze locatie drugs had aangetroffen en in beslag had genomen.

De aanpak van drugshandel is van essentieel belang om de criminaliteit te verminderen en de veiligheid van de omwonenden te waarborgen. Drugshandel kan leiden tot verschillende vormen van criminaliteit, waaronder overlast, inbraak en brandgevaarlijke situaties. Daarom geeft artikel 13b van de Opiumwet de burgemeester de bevoegdheid om een woning, schuur of terrein te sluiten wanneer er drugs worden aangetroffen.

Het sluiten van deze woning is een duidelijk signaal dat drugshandel niet getolereerd wordt in de gemeente Het Hogeland. Burgemeester Bolding benadrukt het belang van de medewerking van de inwoners bij het melden van verdachte situaties. Hij roept iedereen op om vermoedens van drugspanden te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

“Jouw hulp bij het melden van een drugspand of hennepkwekerij is van groot belang”, aldus burgemeester Bolding. “Op deze manier kunnen we samen onveilige situaties voorkomen en zorgen voor een veiligere leefomgeving in Het Hogeland.”

De gemeente roept alle inwoners op om actief deel te nemen aan de strijd tegen drugshandel en bij te dragen aan de veiligheid van de buurt.

Back to top button