fbpx
1.8 C
Delfzijl
15 januari 2021 16:38

Succesvol weekend voor Maud Visscher met prijzen op Noord Nederlands Kampioenschap en de Ladies Run

Groningen – Afgelopen weekend stonden twee belangrijke wedstrijden op het programma voor de 13-jarige Maud Visscher uit Holwierde. Zaterdag stonden de Noord Nederlandse Kampioenschappen atletiek losse onderdelen op het programma. Maud deed mee op de onderdelen kogelstoten, discuswerpen, verspringen en horden. Ze begon met het onderdeel horden en veroverde hier het zilver.

Bij het onderdeel kogelstoten kwalificeerde Maud zich voor de finale. In de finale stootte ze naar een persoonlijk record van 12.13 meter en stond hiermee op de eerste plaats. In haar een na laatste poging stootte ze de kogel naar een afstand van 12.87 meter wederom een verbetering van haar persoonlijk record en pakte hiermee uiteindelijk de titel van Noord Nederlands Kampioen bij de meisjes junioren D. Tevens veroverde ze met deze afstand de tweede plaats op de nationale ranglijst.

Op het onderdeel discuswerpen was het stuivertje wisselen met haar concurrent, waarbij Maud er vandoor ging met het zilver met een worp van 26,26 meter. Deze afstand was goed voor een vierde plaats op de nationale ranglijst. Bij het verspringen behaalde ze een gedeelde derde plaats.

Zondag stond de Ladies Run op het programma. Maud doet hier ieder jaar aan mee voor de sportieve prestatie, maar ook om de mensen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgen, een hart onder de riem te steken en een donatie te doen voor onderzoek naar borstkanker. Maud pakte de overwinning op de 2,5 km in een tijd van 10.15 minuten.

Volg ons op

10,773FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten