Midsommar markt op het Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren

Slochteren – Op 23 en 24 juni 2018 wordt op het Landgoed Fraeylemaborg voor het eerst een Midsommar Markt georganiseerd, ter viering van de langste dag van het jaar. Oorspronkelijk komt de midzomer viering voort uit de zomerzonnewende. Vooral in Zweden en Finland is de Midsommar, samen met kerst, het grootste feest van het jaar.

Tijdens de Midsommar Markt kunt u genieten van een markt met een diversiteit aan Scandinavische producten. Van lifestyle en heerlijke lekkernijen, tot ambachten en reizen. Alle deelnemers van de Midsommar Markt zijn standhouders met echte Scandinavische waren en ambachten.

De Midsommar Markt wordt meer dan een markt om heerlijk overheen te struinen. Verschillende activiteiten zullen worden georganiseerd om jong en oud te vermaken. Een midsommarviering is pas compleet met het opzetten van de meiboom onder begeleiding van muziek en dans. Voor kinderen is er een leuk programma, maar ook volwassenen kunnen lezingen en workshops bijwonen. Of gewoon heerlijk genieten van alle Scandinavische lekkernijen.

De Midsommar Markt wordt georganiseerd door Stichting Scandinavië Beleven. De stichting heeft tot doel om de Scandinavische beleving van de cultuur, tradities en ambachten te delen met het grote publiek door het organiseren van evenementen en activiteiten.
Achter deze stichting zitten de voormalige organisatoren van het evenement de Zweedse kerstmarkt.

Na een sabbatical van een paar jaren begon het toch weer te kriebelen bij Dita Blom en Anniek van Ringh. Met de toevoeging van Gisela Staal-Kooistra wordt er een Scandinavische beleving van formaat georganiseerd bij de Fraeylemaborg.

Midsommar Markt Fraeylemaborg
Zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 | 11:00 tot 18:00 uur
Entree markt en museum: € 5,00 (kinderen t/m 12 jaar gratis)

Kijk voor meer informatie op www.midsommarmarkt.nl

Back to top button