fbpx
9.1 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home Evenementen Stralende kinderparade in Loppersum

Stralende kinderparade in Loppersum

Loppersum – Sinds enkele jaren is de kinderparade in Loppersum in ere hersteld en dat hebben de inwoners van het dorp afgelopen zaterdag geweten. Onder het genot van de stralende zon waren er zo’n 120 kinderen en ouders die meeliepen in de optocht. Versierde kinderwagens, skelters en fietsen reden mee in de parade door het dorp die dit jaar in het teken van ‘’Sprookjes’’ stond.

Er waren ridders, dwergen, piraten, roodkapje werd gesignaleerd en op de kar van organisatie stond het snoephuisje van Hans en Grietje. De brandweer verleende haar medewerking weer door de kar te trekken en vanaf de kar werden tal van liederen gerelateerd aan sprookjes-verhalen afgespeeld.

Aan het eind werden er buiten bij verzorgingstehuis Wiemersheerd spelletjes gespeeld en kon er uiteraard ranja gedronken worden. Voor ieder deelnemend kind was er vervolgens nog een prijsje waarna een ieder zeer tevreden richting huis vertrok.

Het Oranje Comité Loppersum organiseert jaarlijks een grote vrijmarkt op Koningsdag in en om het centrum van Loppersum. Met een record aantal bezoekers van ongeveer 35.000 is het de grootste vrijmarkt van het noorden. Door de verscheidenheid aan festiviteiten is er voor ieder wat wils, voor de kleintjes zijn er springkussens en spelletjes, voor de oudere jeugd en volwassenen is er een gevarieerd aanbod van muzikale optredens gedurende de dag en uiteraard is er een groot marktaanbod met honderden kleedjes, kramen en stands.

De donderdag voor Koningsdag wordt jaarlijks in het teken gezet van de zogenoemde ouderenavond. In Wiemersheerd wordt voor de oudste bewoners van Loppersum een muzikale avond georganiseerd in samenwerking met de Lopster Stormvogels.