fbpx
14.9 C
Delfzijl
donderdag 24 september 2020
Home Sport Damsters buiten de prijzen op boksgala in Hoorn

Damsters buiten de prijzen op boksgala in Hoorn

Hoorn – Afgelopen zaterdag moesten 2 boksers van boksvereniging Appingedam de ring betreden in Hoorn. Jesse Kramer nam het op tegen Philip Snoey Kiewit en Maurus Paulus stond tegen Glenn Falconi. Beide tegenstanders boksten voor de organiserende vereniging ABOV.

Het gewichtsverschil tussen Jesse en zijn tegenstander bedroeg maar liefst 10 kg in Jesse’s nadeel, maar Jesse stond er op om te boksen.Vanaf het moment dat beide in de ring stonden was het verschil fysiek ook wel kenbaar.

De eerste ronde opende Kiewit door veel stoten explosief en op kracht te gooien.. Jesse heeft de eerste ronde een aantal harde stoten moeten incasseren maar liet zich niet kennen en bokste goed terug. De eerste ronde wel duidelijk voor de tegenstander.

Voor het begin van de 2e ronde kreeg Jesse het advies om zijn stoothand voor te trekken en daarmee te openen omdat zijn tegenstander rechtsvoor stond. Dit advies volgde Jesse op. De 2e ronde opende Jesse goed door zijn tegenstander een aantal kerel goed te treffen met zijn stoothand. In dat proces liep Jesse zelf op een harde stoothand waardoor hij aangeslagen was en 8 tellen kreeg. De Damster trainers besloten, ook gezien het gewichtsverschil, geen risico te nemen en hierop de handdoek te gooien.

Maurus Paulus ging de 1e ronde sterk van start en zijn tegenstander had vrijwel niks in de brengen. Maurus was explosief in zijn stoten en bewegingen. Hij maakte mooie combinaties naar het lichaam en vervolgens weer naar het hoofd. Hij raakte zijn tegenstander een aantal keren goed met een stoothand hoek.

Ook de tweede ronde ging Maurus niet slecht van start maar het was zichtbaar dat de 1e ronde veel van hem gevraagd had waardoor hij minder technisch ging boksen. Het resultaat daarvan was dat hij op een voorhand gevolgd door een stoothand liep wat hem op 8 tellen rust kwam te staan.

De 3e ronde moest uitsluitsel geven. Falconi zag er deze ronde iets fitter uit waardoor hij de winst wist te pakken met een 2-1 uitslag.

Dit keer geen winst voor de Damster boksers, maar wel een leerzame avond. Zoals de boksers van boksvereniging Appingedam zelf zeggen: “You win some and you learn some”.