Storm Dennis iets minder zware windstoten en nog hogere temperaturen

Nederland – Storm Dennis lijkt op Ciara met veel wind, hoge temperaturen en vooral later op de dag ook flink wat regen. Wel zal Dennis veel zachter zijn met hogere temperaturen en iets minder harde windstoten. Er worden windstoten verwacht van 80-100 km/uur en aan de noordwestkust tot 120 km/uur. Met 13 tot 17 graden is het bijzonder zacht voor half februari.

Opnieuw gaat het op zondag stormen en dit keer heet de storm Dennis. Vanavond trekt de wind aan en aan het einde van de avond of begin van de nacht bereikt de wind stormkracht (9 Bft.) in het uiterste noordwesten van het land. Zondag is het grijs en zeer onstuimig, maar ook opvallend zacht. In het hele land kunnen windstoten van 80-90 km/uur voorkomen en aan de kust zijn windpieken van 100 tot 110 km/uur mogelijk. Tijdens het hoogtepunt van de storm kunnen de windstoten nog 10 km/uur hoger uitvallen.

Verschillen met Ciara
Daarmee lijkt Dennis in de voetsporen van Ciara te treden, maar er zijn wel enkele verschillen. Bij Ciara waaide het net wat harder met aan de noordwestkust tijdelijk 10 Bft. (zware storm) en ook op Schiphol heeft het tijdelijk gestormd met zeer zware windstoten. Waarschijnlijk worden deze waarden morgen niet gehaald en daardoor valt Dennis in ons land mee. Wel is het raadzaam om het weerbericht in de gaten te houden.

Lenteachtige storm
Storm Ciara bracht ons zeer zachte lucht met maxima van 11 graden in het noorden tot ruim 13 graden in het zuidoosten. Morgen is het nog zachter en wordt het in het binnenland 15-16 graden. Vlak aan zee is het een graad of 13 en in het zuidoosten kan het 17 graden worden.

Droge perioden en buienlijn in namiddag en avond
Wat Dennis en Ciara gemeen hebben is dat het, ondanks de kans op buien, ook een tijd droog kan zijn. Dan is het onstuimige en zachte weer best wel lekker. Morgen trekt in de namiddag en in de avond een buiengebied over het land en daardoor kan de wind tijdelijk nog een keer aantrekken. Dit gebeurde vorige week ook, maar toen ging het vooral hard regenen en vielen de windstoten minder zwaar uit dan verwacht.

Back to top button