Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond organiseert lezing over poollicht

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Appingedam – Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond organiseert op woensdag 8 november in Appingedam een informatieve lezing over ‘Aurora’, ook bekend als ‘poollicht’. Tijdens deze lezing zal Thea Schenk spreken over dit opmerkelijke natuurverschijnsel en verschillende aspecten ervan belichten, waaronder de oorsprong, vormen, kleuren en de invloed van zonneactiviteit. Tevens komen de folklore en mythologie rondom het poollicht aan bod.

Thea Schenk heeft tijdens haar reizen naar IJsland en Noorwegen prachtige foto’s van dit fenomeen gemaakt, die ze zal presenteren tijdens de lezing. Daarnaast zal ze nuttige tips en informatie delen voor degenen die geïnteresseerd zijn in het aanschouwen van het poollicht in de noordelijke gebieden.

De lezing is open voor donateurs en geïnteresseerden en vindt plaats in Passe Partout op de Opwierderweg 57. De aanvang is om 19.30 uur. Toegang is gratis voor donateurs. Niet-donateurs dienen zich aan te melden via secretariaat@sws-eemsmond.nl, met vermelding van naam en telefoonnummer. Meer details zijn beschikbaar op www.kijkeensomhoog.nl.

Back to top button