Stichting Decemberactie Kinderlach zet zich al tien jaar in voor kinderen

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Regio – Inmiddels bestaat de Stichting Decemberactie Kinderlach tien jaar, en het is een geschikt moment om terug te kijken op de afgelopen periode. Tien jaar geleden werd de stichting opgericht door Mariël, die na het overlijden van haar dochter Esmée iets wilde betekenen voor andere kinderen. Het idee ontstond vanuit de liefde die Esmée koesterde voor Sinterklaas, en de stichting werd een eerbetoon aan haar.

In samenwerking met zeven vriendinnen zette Mariël zich in voor dit waardevolle initiatief. De eerste vier jaar vond de stichting onderdak bij de voedselbank in Delfzijl-Noord. Na verandering van de locatie werd gezocht naar alternatieven, waaronder een leegstaand winkelpand in de Vennenflat, Solwerd, Fiepco Coolman in Spijk, en het oude ABN AMRO-pand in Delfzijl.

In het begin combineerde de stichting tweedehands speelgoed met nieuw speelgoed, maar enkele jaren geleden werd besloten uitsluitend nieuw speelgoed te gebruiken vanwege de staat van veel tweedehands items. De stichting heeft gedurende de jaren een betrouwbaar netwerk van sponsoren opgebouwd, wat bijdraagt aan het jaarlijkse succes van hun actie.

Lokale media, waaronder Omroep Eemsdelta en lokale kranten, besteden jaarlijks aandacht aan de stichting, terwijl donatieboxen te vinden zijn bij diverse winkels zoals HUBO/Marskramer in Loppersum, Expert Delfzijl, Kindcentrum ‘t Maar, en Marskramer Appingedam.

Dankzij deze aandacht heeft de stichting een solide naamsbekendheid kunnen opbouwen en haar verhaal kunnen delen. In de loop der jaren heeft de stichting veel ervaring opgedaan en kon zij haar activiteiten steeds professioneler aanpakken. Via een Facebook-pagina en e-mail weten geïnteresseerden de stichting te bereiken voor meer informatie.

Vanaf het begin is er een vruchtbare samenwerking ontstaan met Voedselbank Eemsdelta. Elk jaar biedt de voedselbank een plek waar ouders zich kunnen inschrijven voor het Sinterklaasfeest dat de stichting organiseert. Gemiddeld verwelkomt de stichting zo’n 120 kinderen, maar dit jaar zijn het er zelfs al 139.

Ter ere van het tienjarig bestaan heeft de stichting besloten om haar logo een opfrisbeurt te geven. Met de vrijwillige hulp van Berlinda Huizinga van AplusB Reclame is het logo geüpdatet.

Naast cadeautjes organiseert de stichting ook het verzamelen van sinterklaaslekkernijen bij supermarkten. Op 24 november staan ze bij AH Appingedam van 17.00 tot 21.00 uur en op 25 november bij Plus Vandaag in Spijk van 10.00 tot 16.00 uur.

Back to top button