Kaartverkoop Dickens in Daam van start gegaan

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Appingedam – Stad Appingedam zal in december weer helemaal in Dickens sfeer te beleven zijn. Voor de 3e maal sinds 2019. speelt Theatergroep Dickens komende maand weer ‘A Christmas Carol’ met Scrooge in de hoofdrol. In het totaal 12 voorstellingen in de Solwerderstraat-west op vrijdag 15 & zaterdag 16 december. De straat wordt omgetoverd tot één groot theatertoneel waar de bezoeker deel van gaat uitmaken.

Meer dan 100 acteurs, figuranten en muzikanten, gekleed in de sfeer van toen, brengen het 180 jaar oude verhaal tot leven onder de naam Dickens in Daam. Dames en heren van stand, arbeiders en hardwerkende vrouwen, ondeugende schoffies en schattige meisjes. De bezoeker zal dit leven om zich heen zien gebeuren als ze door de straat dwalen.

Juist Appingedam leent zich heel goed voor een straattheater als dit. De historische binnenstad is een decor op zich, waar je amper meer iets aan hoeft te doen om Dickens te laten herleven. De Solwerderstraat met de historische panden en de ‘wereld beroemde’ hangende keukens ademt één en al historie. Met als hoogte punt het schattige huisje op Solwerderstraat 18 met de naam Ebenhaezer. Dat is ook de voornaam van Scrooge. Het moest zo zijn…

In dé winkelstraat van Appingedam, de Dijkstraat, hebben de winkeliers beide speeldagen een gezellige kerstsfeer met op de vrijdagavond koopavond.

Tickets
Voor de theater voorstellingen van Dickens in Daam worden tickets online verkocht. Ga naar www.dickensindaam.nl. Er zijn in het totaal 480 tickets beschikbaar voor beide dagen. Vol = vol.

De voorstellingen zijn goed te bezoeken voor mindervaliden.

Back to top button