Stemweek Lutje Moevie Awoard Groninger Dorpen geopend

Termunterzijl – Groninger Dorpen kondigt de spannende onthulling aan van de winnaar van de Lutje moevie awoard. Op zaterdag 17 juni zal het winnende dorpsfilmproject bekendgemaakt worden, wat niet alleen leidt tot eeuwige roem, maar ook tot een geldprijs van duizend euro die vrij besteed kan worden ten behoeve van het eigen dorp. De uitreiking van de award en het geldbedrag zal plaatsvinden in het winnende dorp, waar Tjeerd van Dekken, gedeputeerde van de Provincie Groningen, de eer heeft om deze te overhandigen. Tijdens het evenement zal tevens de gloednieuwe website en huisstijl van Groninger Dorpen worden gelanceerd.

Voordat de winnaar bekend wordt gemaakt, heeft een vakjury alle ingezonden filmpjes grondig beoordeeld. Gedurende de hele maand mei heeft het radioprogramma Hallo Groningen van RTV Noord acht veelbelovende dorpen in de schijnwerpers gezet. De kanshebbers hebben op verschillende locaties in de provincie hun ingezonden films toegelicht en zichzelf extra gepresenteerd in het radioprogramma.

De vakjury bestaat uit gerenommeerde experts, namelijk Fieke Gosselaar van Centrum Groninger Taal en Cultuur, Sanne Meijer, die onder andere bekend staat om haar Grunneger toentje, Wiebe Klijnstra van RTV Noord, Rutger Middendorp als communicatiespecialist, en Hielke Westra van Groninger Dorpen.

Nu is het de beurt aan het Groninger publiek om hun stem te laten horen. Vanaf 1 juni tot en met 8 juni (12.00 uur) krijgen de inwoners van Groningen de mogelijkheid om te stemmen. Op het eigen YouTube-kanaal van Groninger Dorpen kunnen zij de LUTJE MOEVIES van Oostwold (Westerkwartier), Vierhuizen, Baflo, Termunten en Termunterzijl, Nieuw Scheemda ’t Waar, Losdorp, Visvliet en Zuidwending bekijken. Vervolgens kunnen zij hun stem uitbrengen via de website van Groninger Dorpen.

Back to top button