Start nieuwe cursus Algemeen Muzikale Vorming voor kinderen in Delfzijl/Farmsum

Delfzijl – Van eind oktober 2021 tot eind mei 2022 organiseert de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” weer een nieuwe cursus ‘Algemeen Muzikale Vorming’ (AMV).

AMV is een 1-jarige cursus van 24 lessen, voor kinderen vanaf 7 jaar tot cq. 10 jaar oud, waarin kinderen op speelse wijze kennis op doen van de grondbeginselen van muziek. Zij leren muzieknoten lezen, gaan ritmes oefenen en leren belangrijke muziekbegrippen. Kinderen gaan direct vanaf het begin ook zelf muziek maken door het leren spelen van de blokfluit. Zo wordt het geleerde direct in de praktijk toegepast.

Na de kerstvakantie introduceert de docent regelmatig een ander instrument tijdens de lessen. Zo worden verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten besproken. Op sommige slagwerkinstrumenten kunnen kinderen ook actief gaan spelen. Richting het einde van het cursusjaar wordt toegewerkt naar het geven van een kleine uitvoering, zodat de kinderen het geleerde kunnen presenteren aan ouders, familie etc.

Na de cursus AMV hebben kinderen een muzikale gereedschapskist opgebouwd waarmee optioneel kan worden doorgestroomd naar muziekles op een gekozen muziekinstrument. 

De AMV-lessen worden gegeven door muziekdocent Geertje Mars. Geertje is al vanaf haar 7e actief in de muziek. Begonnen op blokfluit, heeft ze vele jaren dwarsfluit gespeeld en de overstap naar saxofoon gemaakt. Ze heeft o.a. de opleiding Onderwijs Assistent Muziek gevolgd en dirigeert verschillende muziekensembles.

“Koningin Wilhelmina” biedt de AMV-cursus aan voor slechts EUR 75 p.p. Hiervoor ontvangen leerlingen 24 lessen van 45 minuten en krijgen ze de blokfluit en het lesmateriaal. De lessen zullen wekelijks op woensdagmiddagen worden gegeven, aanvang 14.45u, vanaf woensdag 27 oktober 2021.

Deelnemers kunnen zich via www.kon-wilhelmina.nl/amv aanmelden.

Back to top button