Sportpark Oldencate in Spijk krijgt multifunctioneel kunstgrasveld

Spijk – Binnenkort legt het college van de gemeente Delfzijl een plan voor aan de gemeenteraad om een kunstgras voetbalveld op sportpark Oldencate in Spijk aan te laten leggen. Met de aanleg van een kunstgras ontstaat een kwalitatief hoogwaardig voetbalveld dat intensiever kan worden gebruikt. Ook voor andere activiteiten dan voetbal.

Centrumdorp Spijk krijgt een impuls
“Sport is belangrijk voor de sociale structuur in onze dorpen en wijken. Met het oog op een krimpend inwonersaantal en minder inwoners die in groepsverband sporten, investeren we in goede en centraal gelegen sportaccommodaties”, aldus wethouder Jan Menninga. “Het nieuwe kunstgras voetbalveld in Spijk kan straks bovendien ook gebruikt worden door het nieuw te bouwen kindcentrum in Spijk. De leefbaarheid van het landelijk gebied met Spijk als centrumdorp krijgt hiermee een impuls.”

Actieplan Dorpen en Wijken
Met de investering voor nieuw kunstgras is 577.000 euro gemoeid. De investering haakt in op het thema sport in het Actieplan Dorpen en Wijken van de gemeente. Eerder al werden er kunstgrasvelden aangelegd in Sportpark Centrum.

Back to top button