Spirit-leden volbrengen met succes vierdaagse van Nijmegen

Nijmegen – Drie leden van de wandelsportvereniging Spirit hebben op vrijdag 21 juli met succes de finish van de 101ste Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen in Nijmegen gehaald.

Janny Velema uit Wagenborgen liep voor de 25e maal de Vierdaagse, Joke Bos uit Farmsum deed dit voor de 20e maal en tot slot Jan Oolders uit Delfzijl was voor de 17e maal succesvol. Janny en Joke liepen beide de 30 km.-afstand en Jan Oolders de verplichte 40 km per dag.

Naast genoemde Spirit-leden haalden nog 38.409 dappere wandelaars de finish van deze zo bekende prestatietochten. In totaal 3.627 lopers moesten de strijd tegen de kilometers voortijdig opgeven, waarvan de meeste op de tweede wandeldag.

Het was een warme editie deze keer, echter op de 3e wandeldag werden de lopers ’s morgens vroeg nog verrast door een fikse regenbui, die ruim een half uur duurde, waarna het nog geruime tijd dan weer droog was en dan weer regende. Daarna kwam de zon er weer bij en op de laatste dag konden de lopers onder zonnige (en op sommige plekken hete) omstandigheden de intocht op de Via Gladiola lopen om zich daarna moe maar voldaan af te melden op de start- en finishlocatie De Wedren.

Back to top button