fbpx
24.5 C
Delfzijl
vrijdag 14 augustus 2020
Home Algemeen Bloemetje van de Week voor Chris en Winy de Haas uit Nieuwolda

Bloemetje van de Week voor Chris en Winy de Haas uit Nieuwolda

Nieuwolda – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van uit de regio genomineerd via de Facebookpagina BloemetjeVanDeWeek . Iedere zaterdag wordt daar iemand uit gekozen wordt er een persoonlijk boeket langs gebracht.

Deze keer waren we te gast bij Chris en Winy de Haas in Nieuwolda. Ze werden genomineerd door Finie Eilert. Ze schreef: “Bij mij in de straat woont echtpaar De Haas. Deze mensen houden al jaren de boel netjes in de straat. Ik vraag voor dit echtpaar een bloemetje omdat ze dat meer dan verdienen.”

Het straatje langs het Termunterzijldiep is inderdaad netjes. Dat zien we terwijl we het huis van de familie zoeken. Wanneer we in de gezellige woonkamer zitten, hebben we uitzicht op een groep vissers die langs het diep zitten, bij het hoogholtje. Regelmatig schuift er een boot voorbij.

“We hebben gehoord dat het bruggetje te laag is voor de pleziervaart. Dat het weggehaald gaat worden,” zegt Winy. Haar man Chris knikt instemmend: “Het zou jammer zijn als er niet iets nieuws voor in de plaats komt. Het is een mooi startpunt voor een wandeling.”

Winy zegt: “We maaien het gras langs ‘het diep’. Ik vul ook regelmatig wat gaten in de beschoeiing aan.”

In het bosje achter het huis is een open terrein. Dorpsbewoners namen initiatief om hier een parkje met natuurlijke uitstraling van te maken. Met hulp van subsidie van de overheid zijn er nu fruitbomen, bessenstruiken en een kikkerpoel. Chris: “Wij maaien hier het gras zodat er paden ontstaan. Regelmatig zijn er nu ook wandelaars die van deze plek genieten.”

Chris en Winy wonen op een mooie plek. Ze zeggen: “We genieten van het buiten zijn. We vinden het leuk om onze directe omgeving netjes te houden. Maar soms voelt het alsof de gemeente hier ook wel wat meer aan kan doen.”

Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week.

Dit kan via www.facebook.com/BloemetjeVanDeWeek

loading...