8.6 C
Delfzijl
21 april 2021 12:35

Specialistische hulp paraat in geval van grote brand bij Vopak in de Eemshaven

Groningen – De brandweer uit Groningen krijgt bij ernstige en langdurige branden bij de Vopak olieterminal in de Eemshaven ondersteuning van de brandweer uit Amsterdam, Rotterdam en Hamburg. Deze brandweerkorpsen zijn specialist op het gebied van dit soort branden door de nabijheid van veel petrochemische industrie.

Brandweercommandant Roelf Knoop maakte dat vrijdag bekend in een vergadering van het algemeen bestuur van de veiligheidsregio.

Een grote brand bij de terminal kan niet geblust worden, maar moet gecontroleerd worden laten uitgebrand, dit kan heel lang duren. Naast de specialistische kennis is ook enorm veel schuim nodig. De brandweer in Groningen heeft dit niet voldoende en zal dan ook hulp inroepen van buiten de regio.

De Vopak olieterminal in de Eemshaven heeft 11 grote tanks met een totale voorraad van 60.000 kubieke meter. De brandweercommandant benadrukt dat er zich nog nooit ernstige ongelukken hebben voorgedaan bij de olieterminal. De kans op een grote calamiteit is bovendien klein door gespecialiseerde beveiligingstechnieken.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten