Reflecterende witte steenslag op fietspad Netweg in Appingedam

Appingedam – De gemeente Appingedam heeft bij het vervangen van een gedeelte slijtlaag van het fietspad op de Spoordokbrug een reflecterende slijtlaag van tilrood en witte steenslag Luxovit toegepast. Dit is gebeurd in overleg met de provincie Groningen en PolyCiviel, adviesbureau voor bouw- en civiele techniek.

Het resultaat is een mooie oplichtende steenslag door fietsverlichting en reflectie van autoverlichting vanaf de provinciale weg N360 op het fietspad aan de Netweg ter plaatse van de Spoordokbrug.

De witte steenslag wordt gewonnen in Denemarken en Frankrijk en na een calcinatiebehandeling ontstaat er een witte steenslag met hoge (licht)reflectie. De reflecterende witte steenslag Luxovit draagt op een positieve manier bij aan het verbeteren van de verkeers- en sociale veiligheid. De omgeving wordt beter verlicht en dat geeft verkeersdeelnemers op het fietspad een veilig en prettig gevoel.

Aannemer Frans Nooren uit Stadskanaal verricht zowel de betonreparaties aan de Spoordokbrug gelegen over de Groote Heekt als het aanbrengen van de nieuwe reflecterende slijtlaag van het fietspad op de brug.

Back to top button