Soroptimistclub de Eemsmond houdt weer een boekenmarkt tijdens de jaarmarkt in Bierum

Bierum – De boekenmarkt tijdens de jaarmarkt in Bierum op zaterdag 27 augustus is sinds jaar en dag een grote trekker. Van heide en verre komen mensen om voor het goede doel de mooiste tweedehands boeken te scoren bij Soroptimistclub de Eemsmond. Dit jaar is de markt van 10.00 tot 17.00 uur in de Bierumer School, Hereweg 12. Als vanouds zal er ook de hele dag koffie en thee met huisgemaakte zoete en hartige lekkernijen verkocht worden.

Soroptimistclub de Eemsmond is een groep vakvrouwen met allerlei verschillende beroepen en achtergronden. Op 19 juni 1971 is de Charter uitgereikt door Dr. Charlotte von Loeper (Duitsland). Ze komen uit de regio Noordoost Groningen of zoals in het Gronings volkslied staat “van Lauwerszee tot Dollard tou”. Voor hun zijn onderlinge vriendschappen en maatschappelijke betrokkenheid belangrijk, maar natuurlijk ook gezelligheid.

Ze komen maandelijks rond de 10e van de maand bij elkaar op verschillende plaatsen in de om elkaar te ontmoeten en van elkaar en anderen te leren. Bijzondere bijeenkomsten zijn de nieuwjaarsbijeenkomst en de clubverjaardag. Op 10 december komen ze samen met de andere soroptimistclubs in Groningen bij elkaar en besteden aandacht aan de Dag van de Rechten van de Mens.

Zij zetten zich als vrouwen in voor vrouwen en kinderen dichtbij en ver weg. Dit jaar gaat het geld wat ze verdienen met de verkoop van boeken die ze het hele jaar door verzamelen en uitzoeken naar de volgende goede doelen: Onderwijs aan meisjes in Malawi, Vluchtelingenwerk Oekraïne en Trees4Life, een bomenplant project in Ghana.

Er zijn zaterdag 27 augustus weer veel boeken in de aanbieding, zoals (Engelse) Literatuur, Streekromans, Kinderboeken, Kookboeken, Kunst, Gezondheid, Romans, Reizen en Detectives.

Back to top button