Sloop Theater de Molenberg uitgesteld tot 2022; Theater nog een seizoen in het bestaande gebouw

Delfzijl – De Gemeente Eemsdelta heeft samen met theater De Molenberg besloten dat volgend jaar vanaf 1 april met de sloop van het gebouw kan worden begonnen. Dit najaar staat er nog een mooi theaterseizoen gepland. Daarna kan waardig afscheid genomen worden van het huidige theater. De planning is dat het nieuwe gebouw in 2024 in gebruik wordt genomen.

Nadat het ontwerpteam voor de nieuwbouw van theater en bibliotheek de definitieve opdracht heeft verkregen, is er een nieuw tijdpad gemaakt: sloop van het huidige pand kan vanaf 1 april 2022. Daarop heeft de directie van het theater, in samenspraak met het college van B&W van de gemeente Eemsdelta, besloten om het seizoen 2021-2022 in het huidige gebouw te laten plaatsvinden.

Directeur Wever van de Molenberg: ”Ik ben hier erg blij mee. In de huidige coronatijd moet ik zeer veel voorstellingen doorplaatsen naar het komende seizoen. Doordat wij nu nog een seizoen in het bestaande gebouw blijven, is dit vele malen eenvoudiger en goedkoper op te lossen. Daarnaast vind ik het zeer fijn dat we nu op een goede manier afscheid kunnen nemen van het gebouw dat ons meer dan veertig jaar gehuisvest heeft. Tot slot zal de overbruggingsperiode tussen sloop en nieuwbouw niet 2,5 seizoen worden, maar hooguit anderhalf seizoen”.

Dit was ook voor het college van B&W de overweging om de planning van de sloop vanaf 1 april volgend jaar te plannen. De Molenberg krijgt de kans om in deze coronatijd de geleden schade te beperken en het nieuwe gebouw kan dan nog steeds vóór Delfsail 2024 opgeleverd worden. 

Back to top button