SlimoTheek Eemsdelta, uitleenpunt voor slimme apparaten, geopend

Appingedam – Op 20 september opende wethouder Meindert Joostens de SlimoTheek. De SlimoTheek is gevestigd in het Gezondheidscentrum Overdiep (hal bij de Damster Zorgbalie), Stadshaven 23, Appingedam.

De SlimoTheek leent aan inwoners van de gemeente Eemsdelta gratis slimme apparaten uit die kunnen helpen langer zelfstandig thuis te wonen. Voorbeelden zijn: een robotstofzuiger, een simpele tablet met de mogelijkheid van beeldbellen, een slimme klok of een makkelijke radio met maar 1 knop. Zelfs een aaibare robotkat die beweegt en miauwt, behoort tot de mogelijkheden. Vooral voor ouderen, mensen met een beperking  of mantelzorgers (voor een persoon met dementie) is het fijn deze apparaten thuis uit te kunnen proberen. Het voorkomt dat iets gekocht wordt wat achteraf niet aan wensen voldoet.

Uitleg en hulp bij installatie
Vrijwilligers van de SlimoTheek leggen de werking van de apparaten uit en geven advies over welk apparaat past bij een persoonlijke situatie. Ook geven ze hulp bij het goed installeren en het gebruik van het apparaat. Na de gratis uitleenperiode gaat het product weer terug naar de slimotheek. Mensen kunnen vervolgens zelf besluiten of ze de producten zelf aanschaffen. De uitleen is gratis.

Back to top button