Sinterklaashuis in het centrum van Appingedam; ondernemers houden diverse acties rond het sinterklaasfeest

Appingedam – Op vrijdag 18 november komt Sinterklaas weer aan in Appingedam! Dat is natuurlijk weer een groot feest, maar er was nog wel een probleempje dat moest worden opgelost. De woning waar de Sint normaal jaarlijks verblijft stond nog vol in de steigers vanwege de versterkingen zoals veel woningen en winkels in het gebied. De ondernemers van Appingedam hebben in samenwerking met het NCG echter een heus Sinterklaashuis ingericht waar de goedheiligman kan verblijven zolang hij in Appingedam aanwezig is.

Vanaf 18 november kunnen kinderen een geknutseld schoentje langsbrengen bij Press-StartGames aan de Dijkstraat 52. Deze schoentjes worden vervolgens in het Sinterklaashuis afgeleverd waar de kinderen hun schoentje bij de pieten, gevuld en wel, kunnen ophalen tijdens de Damster Pietendag, op zaterdag 26 november, tussen 11:00 en 16:00 uur.

Tijdens de aankomst van de Sint begint ook de Sinterklaas-stempelactie in het winkelcentrum. Bij een volle stempelkaart kan deze bij het Sinterklaashuis worden ingeleverd bij de rode brievenbus, waardoor men kans maakt op prijzenpakketten ter waarde van €600,- welke door de ondernemers van Appingedam zijn samengesteld.

De trekking van de winnaars wordt bekend gemaakt op 10 december. Naast drie hoofdprijzen zijn er ook enkele lekkere troostprijzen te verdienen, geheel in het teken van het Sinterklaasfeest. Bij alle deelnemende winkels ontvangt men per uitgave van €10,- een stempel en bij 10 stempels is de kaart vol. Er kunnen tijdens deze periode meerdere volle stempelkaarten worden ingeleverd.

In deze rode brievenbus mogen natuurlijk ook mooie tekeningen voor Sinterklaas worden langsgebracht. Grote kans dat Sinterklaas deze in zijn logeerwoning ophangt om het wat gezelliger te maken!

De opening van het Sinterklaashuis aan de Dijkstraat 26 vindt plaats op 18 november, om 15:00 uur.

Back to top button