6.4 C
Delfzijl
18 april 2021 01:02

Serie inbraken en diefstallen in Noord-Groningen opgelost

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
StudieboekenStudieboeken
KlussenKlussen
AutoAuto
Vaker kopenVaker kopen
ComputerComputer
Mode 2021Mode 2021

Oudeschip, Godlinze, Het Zandt, Leermens, Appingedam en Zeerijp – Met de aanhouding van twee verdachten, een 27-jarige man uit een dorp in de gemeente Eemsmond en een 20-jarige vrouw uit Delfzijl, heeft de politie een aantal inbraken in Noord-Groningen opgelost. Tijdens het onderzoek kwam een derde verdachte in beeld. Deze 68-jarige man uit Veendam werd later aangehouden voor heling.

In een periode van november 2015 tot en met januari 2016 werden er in Oudeschip, Godlinze, Het Zandt, Leermens, Appingedam en Zeerijp meerdere bedrijfsinbraken en diefstallen gepleegd. Diverse goederen waaronder aanhangwagens, een stoomreiniger, diesel en gereedschap werden gestolen.

Onderzoek
Na een uitgebreid buurtonderzoek kwam de politie de verdachten op het spoor. De man en een vrouw legden na hun aanhouding een bekennende verklaring af. Uit het onderzoek werd duidelijk dat een deel van de gestolen spullen door de 68-jarige werd doorverkocht. Hij werd aangehouden op verdenking van heling.

Op het terrein van een vierde verdachte, een 55-jarige man uit Veendam werden twee aanhangwagens, een stoomreiniger en twee boormachines aangetroffen. Deze zijn door de politie inbeslaggenomen. Een van de aanhangwagens bleek in 2012 gestolen te zijn in Uithuizermeeden. Het chassisnummer van deze aanhangwagen was verwijderd en het kenteken was vervalst. De 55-jarige Veendammer is hierover door de politie gehoord.

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten