Scholieren Eemsdeltacollege maken levensgroot kunstwerk voor Bibliotheek Appingedam

Appingedam – Leerlingen van het Eemsdeltacollege maken de komende weken samen met kunstenaar Sjimmie Veenhuis een gigantisch kunstwerk voor Bibliotheek Appingedam. Het gaat om een volledige wand die de bezoeker gelijk bij binnenkomst ziet. Sinds juli 2017 is de bibliotheek compleet vernieuwd en verhuisd naar het centraal gelegen Professor Cleveringaplein. Sinds die tijd staat er in grote letters een belofte op de muur: ‘hier is iets moois in de maak met scholieren’. Op vrijdag 16 maart is de onthulling van dat moois.

Kunstenaar Sjimmie Veenhuis

Leerlingen van Havo 4 krijgen tijdens het project elke week les van kunstenaar Sjimmie Veenhuis. Hij staat bekend om zijn kleurrijke, opvallende kunstwerken. Ze zijn dikwijls gemaakt met alledaagse voorwerpen die hij rangschikt op een verrassende manier. “Deze techniek is voor mij heel verslavend, het maakt me keer op keer enthousiast. Dat zie ik ook terug bij de scholieren. Ze komen met hele leuke ideeën en composities!”, aldus Sjimmie. Geïnteresseerden in zijn kunststijl kunnen tijdens de voorjaarsvakantie meedoen met een workshop. “Ik daag iedereen uit om mee te komen doen in Bibliotheek Appingedam, het is op vrijdag 2 maart van 15.00 tot 17.00 uur. Voor leden van de bibliotheek kost de workshop 8 euro, voor niet-leden 10 euro. Aanmelden kan vanaf vandaag via appingedam@biblionetgroningen.nl

Volledige wand in bibliotheek

Het kunstproject is een samenwerking tussen het Eemsdeltacollege, OneDayArtist, Sjimmie Veenhuis en Biblionet Groningen. De eindopdracht luidt ‘maak een kunstwerk voor de volledige welkomstwand van Bibliotheek Appingedam’. Hoe het eruit gaat zien? Dat kan iedereen met eigen ogen komen bekijken tijdens de onthulling op vrijdag 16 maart om 16:00 uur. Over de opzet van het project zegt Veenhuis: “In deze nieuwe bibliotheek, waar het barst van kansen tot educatie, zag ik een mooie link om deze opdracht een educatieve context mee te geven. Daarom combineer ik de ontwikkeling van dit kunstwerk met een lesprogramma en een workshop voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.”

Back to top button