fbpx
8.6 C
Delfzijl
zaterdag 29 februari 2020
Home Algemeen Muziekproject “Speel mee met KW” van muziekvereniging Koningin Wilhelmina van start gegaan

Muziekproject “Speel mee met KW” van muziekvereniging Koningin Wilhelmina van start gegaan

Delfzijl – Onlangs is het muziekproject “Speel mee met KW” van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl/Farmsum van start gegaan op de basisscholen Farmsumerborg in Farmsum en Jan Lighthart in Delfzijl. De muziekvereniging zal dit voorjaar op totaal zes basisscholen in Delfzijl/Farmsum het muziekproject verzorgen waarbij leerlingen in aanraking komen met het spelen van een blaas- of slagwerkinstrument.

In gemiddeld vijf lessen worden de eerste vaardigheden aangeleerd zoals het lezen van muzieknoten, ritmiek en speeltechniek. Elk muziekproject wordt afgesloten met een afsluitende avond waarbij de leerlingen een concertje verzorgen voor hun familie. Daarnaast zullen de deelnemers ook een uitnodiging ontvangen voor het “Percussion & Brass Event” op zaterdag 10 maart as. in de Molenberg te Delfzijl, waar kennis kan worden gemaakt met blaas- en slagwerkmuziek op het hoogste niveau.

Met het muziekproject “Speel mee met KW” wil de muziekvereniging graag alle leerlingen in groep 5/6 in de gelegenheid stellen om kennis te maken met het spelen van een muziekinstrument. Leerlingen die na deze introductie de smaak te pakken hebben kunnen via de muziekvereniging gaan beginnen met muziekles en uiteindelijk gaan meespelen in het orkest of slagwerkensemble. Meer informatie over muziekles is beschikbaar via de website www.kon-wilhelmina.nl

Advertenties