Scholen poten 10.000 bloembollen in wijk OdGS

Delfzijl – Het wijkplatform Over de Gracht Scheepvaartbuurt had ook dit jaar weer een bedrag opzij gezet voor het planten van bloembollen in de wijk.

Deze keer had het wijkplatform gevraagd of leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8  van de scholen de Windroos, Jan Ligthart, Het Baken en Sterre der Zee om samen met medewerkers van wijkbeheer de bloembollen te poten.

Op woensdagmorgen gingen de kinderen van Jan Ligthart en de Windroos  aan de slag   bij de perkjes rond om de scholen. En met een vervolg op donderdagmorgen bij de scholen Sterre der Zee en Het Baken.

Met 10.000 bollen was het wel even aanpoten voor de leerlingen van de basisscholen, die deze praktische biologieles met veel plezier beleefden. Narcissen en botanische krokussen zullen dan kleur en fleur geven in het voorjaar van 2016.

Onder het motto “Scholen en wijkbeheer zorgen voor kleur en fleur in de wijk Over de Gracht Scheepvaartbuurt” een fantastische samenwerking van de kinderen met de medewerking van wijkbeheer.

Poul Bras en Bert Bronsema namens het wijkplatform OdGS hadden dit spektakel op touw gezet en gaven met hun enthousiaste ondersteuning, instructie en begeleiding van dit project. Een initiatief om samen de wijk in de bloemetjes te zetten.

Back to top button