7.3 C
Delfzijl
15 mei 2021 04:58

Dames en heren volleybalvereniging Trias door naar tweede ronde van de regionale bekerstrijd

Delfzijl /Appingedam – Zowel de dames als de heren van Volleybalvereniging Trias zijn er in geslaagd door te dringen tot de tweede ronde van de regionale bekerstrijd.

Dames
De dames dienden in Annen aan te treden tegen vv Annen. Een team dat net als Trias uitkomt in de eerste klasse. In de wetenschap dat Annen in een andere eerste klasse vierde staat was op voorhand duidelijk dat het geen eenvoudig klus zou worden dit team uit te schakelen. Met een matige start van de competitie een mooie uitdaging.

De eerste twee wedstrijden hadden de dames nog niet het verzorgde georganiseerde en daadkrachtige volleybal laten zien waartoe ze in staat zijn. Vastberaden om in deze bekerwedstrijd de draad weer op te pakken werd derhalve aan de wedstrijd begonnen.

Na een nog enigszins aarzelend begin liet Trias zien dat ze de bovenliggende partij waren. De pass was prima verzorgd waardoor de eerste tempo aanvallers veelvuldig konden worden gezocht en er gevarieerd kon worden aangevallen. Bovendien werd de tegenstander met de serve goed onder druk gezet. De eerste set werd met 21-25 een prooi voor de gasten uit Appingedam/Delfzijl.

In de tweede set ging de strijd gelijk op. Annen kwam wat beter in het spel en wist met name over het midden veelvuldig te scoren. Na een enerverende eindfase in de tweede set kwam Annen uiteindelijk boven drijven als winnaar. 31-29. Vast beraden om de draad weer op te pakken begonnen de Trias dames aan de derde set. In deze set werd het beoogde niveau gehaald en werd met zeer goed verzorgd volleybal de tegenstander volledig overklast. 9-25.

Ook in de vierde set bleek de thuisploeg niet opgewassen tegen het niveau van Trias. Met 14-25 werd ook deze set en derhalve de wedstrijd winnend afgesloten. Het lijkt er op dat de dames het niveau van vorig jaar weer hebben teruggevonden. Dat moet vertrouwen geven voor de komende competitie wedstrijden.

Heren
De heren moesten voor hun bekerwedstrijd in Leek aantreden tegen Impala.
Na goed te zijn begonnen in de competitie wilden ook de heren tegen het een klasse lager spelend Impala door dringen tot de tweede ronde van de regionale bekerstrijd.

Zonder de geblesseerde routiniers Henry Haan en Andre Swiersema was het voor de gasten uit Delfzij/Appingedam een mooie gelegenheid om de jeugd in te zetten. Met Marnix de Rooy, Winston Dipokromo en Mark Viel beschikt Trias over drietal nieuwe jonge spelers die in deze wedstrijd speeltijd konden krijgen. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek als snel dat Trias zelfs met een gehavende selectie een maatje te groot was voor Impala.

Gelegenheids- libero Kees Parent wist de passing goed te verzorgen en zodoende konden de aanvallers goed in stelling worden gebracht.

Met de setstanden 20-25/17-25 en 20-25 wisten de heren de wedstrijd redelijk eenvoudig winnend af te ronden.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto

Populaire berichten