Eerste winkel onder de Vennenflat verhuist naar het centrum

Delfzijl – Bloemenwinkel Seasons is verhuisd van het Vennenplein naar de Schoolstraat. Janneke Biemond is de eerste ondernemer die vertrekt van onder de Vennenflat naar een nieuwe locatie in het centrum van Delfzijl. Deze beweging is nodig omdat gepland is dat de Vennenflat in 2019 wordt gesloopt.

De winkels onder de flat zijn eigendom van de gemeente. De gemeente faciliteert de betrokken 14 ondernemers in het zoeken van een nieuwe plek in het centrum.

Wethouder IJzebrand Rijzebol reageert enthousiast: ‘Mooi dat deze ondernemer nieuwe kansen ziet op een andere plek in Delfzijl.’ De nieuwe winkel blijft de naam ‘Bloembinderij Seasons’ dragen. De sloop van de Vennenflat is nodig om het centrum beter te verbinden met het water. Ook een strand maakt deel uit van deze verbinding. In het Marconiplan zijn daarvoor de stappen uitgewerkt. Op dit moment vindt de herinrichting van het kernwinkelgebied in het centrum plaats.

Naast nieuwe riolering wordt er nieuw bestraat en komen er bomen, waterspuitertjes en ook het straatmeubilair krijgt aandacht. Ondernemers in het centrum worden gestimuleerd een plek te zoeken in het kernwinkelgebied, zodat de lege winkelpanden weer gevuld zijn. Voor de winkelpanden buiten het kernwinkelgebied worden andere bestemmingen gezocht.

Back to top button