fbpx
6.2 C
Delfzijl
zondag 26 januari 2020
Home Algemeen Schenking Soroptimisten aan hospice De Schutse

Schenking Soroptimisten aan hospice De Schutse

Appingedam – Woensdag 23 mei werd door de Soroptimisten “de Eemsmond” een cheque van 1000 euro overhandigd aan VPTZ De Schutse. Dit bedrag is voor deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers van De Schutse, die onmisbaar zijn om te blijven voldoen aan het motto van De Schutse: “Laat niemand in eenzaamheid sterven”.

Het Soroptimisme is een verbond van vrouwen die als zusters (sorores) het beste (optimum) nastreven. Een internationale organisatie waarvan de leden werkende vrouwen zijn of zijn geweest. De begrippen “vriendschap, verdraagzaamheid en hulpvaardigheid” zijn als voorwaarden om de doelstellingen van het Soroptimisme te kunnen verwezenlijken. Club “de Eemsmond” is opgericht in 1971 en bestaat dit jaar al 47 jaar.

Het hospice De Schutse is gevestigd aan de Wieger van den Bosstraat in Appingedam en biedt plaats aan vier gasten die in hun laatste levensfase vanuit de terminaal palliatieve zorg door vrijwilligers begeleid worden. Ruim 80 vrijwilligers zetten zich dagelijks met hart en ziel in. Zij verzorgen vanuit De Schutse ook in de thuissituatie begeleiding. De schenking van Soroptimisten “de Eemsmond” is met grote dankbaarheid in ontvangst genomen.

Meer informatie over De Schutse en het hospice is te vinden op www.palliatievezorg-groningen.nl.

Advertenties

Advertenties