Schade aan voertuigen na aanpassingen rotonde naar de Jachtlaan in Delfzijl

Delfzijl – Sinds vrijdagmiddag is de aangepaste rotonde aan de Jachtlaan in Delfzijl weer geopend voor verkeer en sindsdien stromen ook de klachten binnen op Facebook. Diverse automobilisten hebben schade opgelopen aan hun auto. Het gaat ook om auto’s zonder enige aanpassingen aan de rijhoogte en lopen bij de nieuwe situatie schade op. Er zijn diverse auto’s met beschadigde bumpers en bodemplaten. Op de locatie hoor je vaak een voertuig met de bumper over het wegdek schrapen.

Toen de weg vrijdag werd geopend werden deze problemen al vrij snel duidelijk, de aanwezige werklui lieten het allemaal gebeuren en namen geen actie door bijvoorbeeld mensen te waarschuwen of extra borden te plaatsen. Weggebruikers moeten nu de rotonde heel rustig verlaten wat zorgt voor vertraging op de rotonde die juist bedoeld is om de doorstroming te verbeteren.

Fietsers hebben voorrang
Ook de nieuwe voorrangssituatie is verwarrend: op drie afslagen hebben automobilisten voorrang op fietsers en op de vierde afslag richting de Jumbo hebben juist de fietsers voorrang. Het verkeer op de rotonde moet dan stoppen om fietsers voor te laten gaan wat weer voor onverwachte situaties op de rotonde zorgt. Hoewel de werkzaamheden nog niet zijn afgerond zijn veel gebruikers ontevreden over deze nieuwe aanpassingen.

Het is niet bekend wat de gemeente Eemsdelta op korte termijn gaat doen met deze klachten. De mensen met opgelopen schade zullen binnenkort contact op nemen met de gemeente.

Back to top button