Samenloop voor Hoop Delfzijl zoekt dringend commissieleden

Delfzijl – In Nederland krijg 1 op de 3 mensen ooit Kanker, elk uur krijgen 12 mensen de diagnose kanker en per jaar overlijden in Nederland ruim 42.000 mensen aan kanker. Deze ziekte moet chronisch worden i.p.v. ongeneselijk, en wij willen hier samen met u een grote steen aan bijdragen door middel van een ‘ Samenloop voor Hoop’ regionaal in Delfzijl.

Samenloop voor Hoop onderdeel van KWF Kankerbestrijding
De 24 uur van SamenLoop voor Hoop zijn gezellig, ontroerend en inspirerend. Met het evenement vieren we een ‘feest van hoop’. We vieren dat veel mensen kanker al overleven en dat we iets tegen deze ziekte kunnen doen. Tegelijkertijd steunen we (ex-)kankerpatiënten en herdenken we overledenen. We geven voorlichting over kanker en zamelen geld in voor kankeronderzoek. Samen maken we een verschil.

Priscilla Elzinga
Ik ben initiatiefneemster om de Samenloop voor Hoop Delfzijl in 2016 te organiseren. Mijn vader had geen enkele kans. Zes weken na de diagnose kanker stierf hij. ‘ Er is ontzettend veel geld nodig voor onderzoek. Ik zou graag willen dat ze een medicijn uitvinden zodat ze de ziekte kunnen onderdrukken of genezen’.

Helpt u mee?
Om de Samenloop een succes te maken hebben wij commissieleden nodig. Hiervoor hebben wij een aantal vacatures beschikbaar (vrijwilligersbasis). In de bijlage vindt u de vacaturetekst/functieprofiel. Zou u deze vacatures op uw website willen plaatsen? Voor 1 december moeten wij minimaal een negen koppig bestuur/commissie tellen, nu zijn we met vier leden. Hier kunnen nog genoeg leden bij!

Stelt u zich eens voor hoe …”

              “… u later kunt zeggen, zonder mij zou het zover niet gekomen zijn”.
Ter nagedachtenis aan de mensen die (te vroeg) aan kanker zijn overleden en ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn, want opgeven is geen optie!

Wilt u mee helpen? Hier vind u de beschikbare functies. Vacatures SlvHD

Back to top button