Rugbyers van Phoenix weten het de Rams uit Apeldoorn niet moeilijk te maken

Delfzijl – Voor het team van Phoenix stond er een zware wedstrijd in Apeldoorn op het programma. De tegenstander van dit weekend was het combinatie team van de Pickwick Players uit Deventer en de Rams uit Apeldoorn. Het was jaren geleden dat Phoenix tegen deze ploegen heeft gespeeld maar bij aankomst bleek dat de thuisploeg op volle sterkte was, waar er bij Phoenix wel enkele afwezige basisspelers te noteren waren.

De beginfase begon met het gebruikelijke aftasten al hadden beide ploegen ook zeer veel moeite om de scheidsrechter te volgen in zijn beslissingen. In de rommelige openingsfase van de wedstrijd was het de thuisploeg die toch wat minder fouten maakten en al vroeg een ruime voorsprong namen. Phoenix liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef hard werken om wat terug te doen. Het waren toch kleine foutjes die de ploeg uit Delfzijl elke keer de das omdeden. Of het de lange tocht naar Apeldoorn was, of dat er gewoonweg te weinig scherpte was, de vinger op de zere plek leggen bleek dit weekend erg lastig. Toch was het Phoenix dat vlak voor rust iets terug wist te doen. Stan Doornbos bracht met een imposante run Phoenix in een kansrijke positie. Uiteindelijk was het Lex Ronde die met een goede schijnbeweging de verdediging wist te doorbreken en een mooi try te drukken.

De tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Phoenix was niet bij machte om haar normale niveau te halen en de thuisploeg had iets meer controle over het gehele spel. In de slotfase was het toch nog Phoenix dat de wedstrijd afsloot met een mooie team try. Desondanks was het scorebord duidelijk en de 29 – 12 nederlaag betekende de eerste nederlaag voor het team uit Delfzijl dit seizoen. Voor de trainers van de Delfzijlsters is te hopen dat een aantal spelers snel terugkeren op het (trainings)veld zodat het team een brede en fitte selectie heeft.