Rugbyers Phoenix winnen Groninger derby met ruime cijfers

Delfzijl – Voor lijstaanvoerder DRC Phoenix stond dit weekend de thuiswedstrijd tegen RC Groningen 3 op het programma. Het derde team, onderdeel van één van de grotere rugbyverenigingen in Nederland, staat momenteel op een keurige vijfde plek in de competitie. Dat de stadjers wat van plan waren was direct duidelijk want men was op volle oorlogssterkte afgereisd naar Delfzijl. De thuisploeg daarentegen was niet op volle sterkte doordat een aantal spelers vanwege verschillende redenen niet inzetbaar bleken.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter werd al snel duidelijk dat er een scherpe pot rugby gespeeld werd. Vooral defensief werd er zoveel druk gezet dat aanvallende intenties van beide teams vaak kordaat afgestopt werden en de grote druk leidde tot veel technische fouten. Toch was de beginfase voor het team van RC Groningen. De gasten drukte Phoenix lange tijd diep in het 22 meter gebied. Toch was het vooral dankzij de voorwaartsen van Phoenix, door goed scrum en line- out werk, die de thuisploeg lucht verschaften.

Met een goede defensie als basis bleek DRC Phoenix langzaam maar zeker in staat om het initiatief over te nemen en daarmee ook de controle over de wedstrijd. Waar Phoenix in de beginfase aanvallend te veel kleine fouten maakte, kwam er met de scrummers voorop steeds meer aanvallende dreiging. Goede combinaties waarbij de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn elkaar afwisselden bleken voor de stadjers moeilijk af te stoppen. Bij het fluitsignaal voor de rust had Phoenix, door drie tries en een conversie, een ruime voorsprong van 17 – 0.

De tweede helft probeerde de ploeg uit Groningen door vele wisselingen met vers bloed Phoenix moe te spelen. Ook tactisch begonnen de stadjers het speelveld meer open te trekken door veelvuldig te kicken. Echter had dit niet het gewenste resultaat. Phoenix wist met de kleine groep spelers stand te houden en geen enkele score tegen te krijgen. Aanvallend bleef de thuisploeg goede dingen doen waardoor het verschil op het scorebord steeds groter werd. Dit verschil had nog een stuk groter kunnen zijn ware het niet dat mede door vermoeidheid diverse scoringskansen verloren gingen.

De Groninger derby werd met een 47 – 0 overwinning prooi voor DRC Phoenix. Voor de ploeg uit Delfzijl staat er nu eerst een week rust op het programma. Zondag 26 maart staat een pittige thuiswedstrijd op de planning. Tegenstander is dan RC Sneek, die dit weekend ook met duidelijke cijfers wist te winnen en vanaf plek twee de jacht heeft ingezet op Phoenix.Back to top button