woensdag 20 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Rugbyers Phoenix pakken winst in Gorredijk maar leiden administratief verlies

Gorredijk – Het was voor de rugbyers van Phoenix een weekend met twee gezichten. Een zwaar gehavend team was afgereisd om de uitwedstrijd in Gorredijk tegen RC de Wrotters te spelen. Phoenix speelde een zeer moeizame eerste helft waarin het 40 minuten lang tegen een achterstand aankeek. Dit kwam vooral door het grote aantal tackles wat de ploeg uit Delfzijl miste. Echter was het vooral door slordigheden in het spel van De Wrotters dat Phoenix de ploeg uit Gorredijk in het vizier hield.

Waar het in de eerste helft mis ging bij Phoenix leek de tweede helft een ander verhaal. De Wrotters begonnen vermoeid te raken en meer en meer tackles te missen. Ook kwamen de snelle mannen uit Delfzijl nu echt los. Meerdere tries van Christiaan Buist en Jaimy Portier gaf Phoenix een ruime voorsprong. Als toetje wist Luuk de Wit zijn eerste try voor Phoenix te scoren door met een keurige hand- off zijn tegenstander weg te zetten en over de try lijn te duiken. De Wrotters hadden vooral moeite met de snelle mannen uit Delfzijl en het werd voor de toeschouwers een waar spektakel.

De Wrotters speelden goed georganiseerd rugby en wisten Phoenix veelvuldig terug te dwingen. Echter waren het kleine foutjes van de Wrotters wat diverse scoringsposities voor de thuisploeg om zeep hielpen. Ook enkele sterke tackles van Jesse van Oosten hield Phoenix in de wedstrijd. Maar het was niet alleen de thuisploeg dat wist te scoren. Uit het niets was het Christiaan Buist die met sterk loopwerk de verdediging wist te doorbreken. De conversie werd door de kicker van Phoenix ook raak geschoten en deze zeven punten deed de ploeg uit Delfzijl goed.

Toen de kruitdampen uiteindelijk waren opgetrokken stond er een 24 – 49 stand op het scorebord. Echter door de administratieve regels vanuit de rugbybond ten aanzien van aanwezige spelers was de wedstrijd bij voorbaat al omgezet in een reglementaire nederlaag, maar kon de ploeg uit Delfzijl als sportieve winnaars van het veld stappen.

Het grootste probleem voor Phoenix dit seizoen is simpelweg dat ze weinig beschikbare spelers hebben. Er zit veel ervaring en talent in de ploeg maar de blessuregevoeligheid is zeker een punt van zorgen voor de coaches.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,304VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen