fbpx
15.7 C
Delfzijl
woensdag 08 juli 2020
Home Algemeen Reumafonds zoekt collectanten en wijkhoofden in Appingedam

Reumafonds zoekt collectanten en wijkhoofden in Appingedam

Appingedam – Het Reumafonds streeft naar een beter leven met reuma voor alle 2 miljoen mensen met reuma. Daar is onderzoek voor nodig. Door te collecteren of wijkhoofd te worden voor de collecteweek van het Reumafonds van 17 tot en met 23 maart helpt u ons geld op te halen en ons doel te realiseren. Helpt u mee?

Meenst voorkomende chronische ziekte
Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumato├»de, artritis of jeugdreuma? Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma is nu een onzichtbare ziekte maar heeft nog steeds grote impact op het dagelijks leven. Tweederde (69%) van de reumapati├źnten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

Waar draagt u als collectant of wijkhoofd aan bij?
Het geld dat u bijeen collecteert gaat voor 100% naar onze doelbesteding wetenschappelijk onderzoek om zo nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen.

U kunt u opgeven via https://reumafonds.collecteweb.nl/aanmelden/.

Bel voor meer informatie met: Marit Koopman tel:0654684276 of naar het Reumafonds in Amsterdam: 020-5896471

U kunt ook een mail sturen naar: vrijwilligers@reumafonds.nl

Advertenties