13.3 C
Delfzijl
18 april 2021 13:30

Ommelander Ziekenhuis Groningen start blended e-health

AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
ComputerComputer
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Vaker kopenVaker kopen
StudieboekenStudieboeken
KlussenKlussen

Scheemda – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen is gestart met blended e-health (face-to-face behandelingen en online behandelingen worden gecombineerd). De afdeling Medische Psychologie van het Ommelander Ziekenhuis gaat aan de slag met de online modules van Therapieland ter ondersteuning van de face-to-face behandelingen. Hiermee komt het ziekenhuis tegemoet aan de vraag van patiënten om bijvoorbeeld zelfstandig thuis aan de slag te kunnen met hun hersteltraject en tussendoor contact te hebben met hun behandelaar.

Digitalisering
Met de inzet van blended e-Health zet het Ommelander Ziekenhuis een stap verder in de digitalisering. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk voor patiënten, om naast de face-to-face behandelingen, ook een deel van de behandeling online te volgen. Zij kunnen tussendoor thuis verder aan de slag met uitleg, informatie en opdrachten om aan hun klachten te werken. Daarnaast hebben ze met e-health de mogelijkheid om tussentijds laagdrempelig berichten uit te wisselen met hun behandelaar. 

Therapieland
Therapieland, de samenwerkingspartner voor de proeftuin voor blended e-health, biedt evidence-based (wetenschappelijk bewezen effectief) modules. Dit zijn gebruikersvriendelijke programma’s voor klachten of verstevigen van de eigen krachten, ontwikkelt vanuit de behoeftes van patiënten (bijvoorbeeld kiezen van de eigen videobehandelaar). In andere ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en GGZ-instellingen worden deze modules al veelvuldig ingezet ter ondersteuning van de behandelingen. 

De behandelaar kiest samen met de patiënt een online behandelprogramma uit. Er wordt daarbij gewerkt in een beveiligde omgeving waarbij de privacy is geborgd. De patiënt kan actief aan de slag met opdrachten en informatieve filmpjes bekijken. Ook kan de patiënt zijn omgeving, zoals zijn partner, familielid of huisarts bij de behandeling betrekken door ze uit te nodigen om een deel van de modules te bekijken. De patiënt heeft altijd toegang tot de eigen e-health module, ook nadat de behandeling is afgesloten. 

Proef
Het afgelopen half jaar heeft blended e-health als proef gedraaid binnen het Ommelander Ziekenhuis. De reacties van deelnemende patiënten op de gecombineerde therapie waren positief. Daarom heeft het Ommelander Ziekenhuis besloten deze vorm van therapie op te nemen binnen haar standaard therapie-aanbod.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten