fbpx
7.4 C
Delfzijl
dinsdag 18 februari 2020
Home Algemeen Oranje Fonds opent aanmelding vrijwilligers voor jubileumeditie NLdoet

Oranje Fonds opent aanmelding vrijwilligers voor jubileumeditie NLdoet

Groningen – Heel Nederland kan zich vanaf nu aanmelden voor de 15e editie van NLdoet.

Het Oranje Fonds organiseert de grootste vrijwilligersactie van Nederland dit jaar op 15 en 16 maart. Tijdens deze dagen kan iedereen op zijn of haar manier meedoen om ons land nog socialer te maken. Een leuke vrijwilligersactiviteit vinden kan op nldoet.nl. Er zijn al bijna 6.800 activiteiten aangemeld.

Ieder jaar melden duizenden sociale organisaties in heel Nederland activiteiten aan waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Tijdens NLdoet komen honderdduizenden vrijwilligers in actie om deze organisaties te helpen bij de activiteiten en zo iets voor een ander te doen. Omdat het aanbod heel divers is, is er voor ieder wat wils. Mensen die van klussen houden kunnen bijvoorbeeld aan de slag met het opknappen van een buurthuis, tuinierliefhebbers kunnen een voedseltuin lenteklaar maken en mensen die graag wat aandacht willen geven aan anderen kunnen bijvoorbeeld een uitstapje maken met ouderen of kinderen.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Advertenties
Advertenties