Restauratie Damster toren afgerond: 11 juni Open Torendag

Appingedam – Op woensdag 8 juni om 15.00 uur wordt de Damster toren aan de Nicolaikerk weer heropend. Dat betekent dat de Damster toren ook weer bezichtigd kan worden door het publiek. Het Stichtingsbestuur van het Damster Klokkenspel is daar zeer content mee.

In de week van de beiaard van zaterdag 4 tot en met zaterdag 10 juni is het ook mogelijk om diverse carillons te horen spelen in de provincie Groningen. Uiteraard bij de opening op woensdag 8 juni om 15.00 uur, maar ook op zaterdag 11 juni als het Open Torendag is, kan er een bezoek worden gebracht aan het carillon. De toren is geopend vanaf 11.00 uur.  Het carillon doet mee een de landelijke beiaardweek. Het carillon zal  worden bespeeld door de stadsbeiaardier Adolph Rots en door Vincent Hensen. Ook zullen de beide beiaardiers gelijktijdig spelen. Dit alles is ook met een beeld-geluidverbinding te volgen op de begane grond in de Wijkstraat bij de toren.

De Damster toren is niet alleen aan de buitenzijde gerestaureerd, maar is ook voorzien van een nieuwe trap, zodat het voor bezoekers gemakkelijke is om de toren en de torentrans te bezoeken. Dit laatste is mede mogelijk gemaakt door gulle giften van de I.O.O.F Odd Fellows (Ommelander Loge) uit Appingedam en door het Fonds Eemsmond uit Appingedam. Tijdens de Open Torendag is uiteraard de toren gratis te beklimmen voor het publiek.

Back to top button