Restaurant Mothers United in stationsrestauratie Delfzijl geopend

Delfzijl – Eindelijk is het zover, Mothers United opende donderdagmiddag hun eigen restaurant annex koffiehuis in het monumentale treinstation van Delfzijl. Na ruim tweeënhalf jaar konden ze eindelijk van start.

Het restaurant wordt gerund door een groep Antilliaanse bijstandsmoeders, met behulp van de Sociale Dienst krijgen de dames een kans om via een eigen bedrijf uit de uitkering te komen.

Ook de NS biedt de dames een mooie springplank uit de bijstand. Het eerste jaar hoeven ze alleen servicekosten te betalen, daarna kijkt het hoeveel huur de dames kunnen betalen. In ruil daarvoor houden de dames de toiletten en de publieke wachtruimte netjes.

De vestiging van het restaurant in het station kende veel tegenslagen. Het was de bedoeling om met Delfsail 2016 al de deuren te openen, maar tijdens de verbouwing van de stationsrestauratie werd er asbest aangetroffen, de vloer was verzakt en er moest nog geld voor de inrichting worden opgehaald. Dit alles liep niet zo vlot als dat verwacht werd.

Maar uiteindelijk hebben ze doorgezet met een prachtig resultaat. Vanaf vandaag kan iedereen op werkdagen van half acht in de morgen tot zeven uur in de avond terecht in de stationsrestauratie voor een koffie, broodjes, Antilliaanse snacks en een dagelijks wisselende afhaalmaaltijd.

Back to top button