Brandweerman Peter Verstappen zwaait af bij blusploeg Appingedam

Appingedam – Bij brandweer Appingedam is donderdagavond op ludieke wijze afscheid genomen van brandweerman Peter Verstappen. Peter begon zijn brandweerloopbaan in 2003 bij de bedrijfsbrandweer van aluminiumsmelter Aldel in Farmsum.

In 2009 begon Peter als vrijwilliger bij de blusploeg in Appingedam en vervulde hier de functie van manschap B (voorheen hoofdbrandwacht). Peter besloot zelf vanwege privé redenen dat het beter was om een punt achter zijn brandweer carrière te zetten.

De collega’s van Peter konden zijn afscheid niet zomaar aan zich voorbij laten gaan en organiseerde een ludiek afscheid. Toen collega’s met toeters en bellen zijn straat in reden stond hij als snel verbaasd voor het raam. Nadat hij zich voor de laatste keer in brandweerpak had gehesen werd hij naar de brandweerkazerne gereden.

Achter de kazerne was een klein vuurtje gemaakt die onder toeziend oog van familie werd geblust. Ploegchef Richard Werkman sprak namens de blusploeg een dankwoord uit voor zijn ruim 14 jaar brandweerdienst. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er terug geblikt op zijn mooie brandweerjaren.

Back to top button