fbpx
12.6 C
Delfzijl
vrijdag 25 september 2020
Home Weer en natuur Record aantal deelnemers voor 17de editie Natuurwerkdag

Record aantal deelnemers voor 17de editie Natuurwerkdag

Delfzijl – In totaal 909 deelnemers hebben meegedaan aan de 17de editie van de Natuurwerkdag. Gedeputeerde Henk Staghouwer, locoburgemeester van de gemeente Delfzijl en bestuursvoorzitter van Landschapsbeheer Groningen Albert gaven vanochtend het startschot. Dat deden ze met het ontsteken van het vreugdevuur op de locatie van Scoutinggroep Fivel-Eemsmond op het Tuikwerderrak in Delfzijl.

De deelnemers liepen ook dit jaar weer sterk uiteen. In Haren vonden we de jongste deelnemer van 2 jaar. Hij hield vanaf zijn trekker toezicht op papa en de anderen. In Zandeweer deden cliënten van zorginstelling Lumaheerd mee. Ook waren er twee locaties met meer dan 100 deelnemers.

De Natuurwerkdag, inmiddels een nationaal begrip op de eerste zaterdag van november, betekent dankzij de duizenden deelnemers een belangrijke impuls voor het landschap. Vrijwilligers zagen, snoeien, knotten, zeisen, planten, zaaien en maken poelen en vennen schoon. Alle werkzaamheden zijn erop gericht het landschap aantrekkelijker te maken voor mens en dier. Zo zijn in Steendam en Leens duizenden bloembolletjes geplant. In de hele provincie werden takkenrillen aangelegd. Deze vlechtwerken van takken bieden beschutting aan insecten en talloze kleine zoogdieren. Verder kregen diverse (historische) begraafplaatsen een opknapbeurt.

Mooi resultaat
Directeur Jacqueline de Milliano van Landschapsbeheer, die zelf actief was op meerdere locaties in Delfzijl kijkt tevreden terug op de Natuurwerkdag 2017.

Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar.De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.