11.5 C
Delfzijl
2 maart 2021 15:41

Lezing ‘de Barones’ op Koffie-ochtend van Steunstee en Bibliotheek in Spijk

Spijk – Op woensdag 15 november van 9.30-11.30 uur houdt Janny de Heer een lezing met foto’s over haar boek “de Barones”. De inloop voor de koffie is van 9.00-9.30 uur. De toegang is gratis. De jaarlijkse gezamenlijke Koffie-ochtend van De Steunstee Spijk en de Bibliotheek Spijk is in de ruimte van de Bibliotheek, Ubbenasingel 3.

Janny de Heer is opgegroeid in Delfzijl. Ze is de afgelopen maanden al vaker uit haar huidige woonplaats Den Helder naar Delfzijl gereisd om een lezing te geven over een van haar boeken.

Voor Spijk heeft zij de foto’s mee van het boek ‘De Barones’. Dit boek is gebaseerd op het leven van Mientje Bezemer. Een bewogen vrouwenleven dat zich afspeelt tegen het decor van de wederopbouw in het naoorlogse Nederland. Een tijd die zoveel mogelijkheden tot ontwikkeling bood maar niet aan hen met het stempel ‘fout in de oorlog’.

Janny de Heer  (1955) debuteerde met het boek: ‘Landskinderen van Curacao”. Andere romans van haar zijn: “Hey, buddy”, “Buitenbeentje” en “Gentleman in slavernij”. In haar boeken blijkt een grote interesse in het koloniale verleden. Haar romans vertonen steeds meer affiniteit met waargebeurde geschiedenissen. De schrijfster is gegrepen door mensen die door maatschappelijke omstandigheden meegesleurd worden in situaties waar ze zelf  niet om hebben gevraagd.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten