Reconstructie mishandeling man en zwangere vrouw uit Borgsweer in Opsporing Verzocht

Borgsweer – Dinsdagavond toonde de politie een reconstructie van een dubbele mishandeling aan de Wartumerweg in Borgsweer op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart in het programma Opsporing Verzocht. Bij hun woning werd eerst de man zwaar mishandeld en een dag later werd de destijds zeven maanden zwangere vrouw mishandeld bij haar woning in Borgsweer. Vermoedelijk hebben beide incidenten een verband met elkaar.

Gebroken nek en kaak
Op zaterdagavond 29 februari werd de man des huizes belaagd door een onbekend persoon. Hij kon nog terug naar de woning lopen, maar raakte daar al snel buiten bewustzijn. In het ziekenhuis constateerden de artsen een gebroken nek en kaak.

Een dag later werd zijn zwangere vrouw aangevallen door een onbekende persoon met bivakmuts. Hij of zij sloeg haar meerdere keren met een houten paal hard tegen haar benen.

Speurhonden vinden vluchtroute
Na de mishandeling op 1 maart is de dader langs de stal en door de achtertuin weggevlucht. Daarna is deze persoon over het maaiveld langs de bosjes gelopen en vervolgens rechtsaf geslagen richting de weg. Daar is hij of zij over een klein bruggetje gelopen en op de weg linksaf geslagen. De politie heeft daar in de berm een bandenspoor aangetroffen.

Eerdere incidenten
Mogelijk hebben eerdere incidenten te maken met beide mishandelingen. Een jaar eerder werd het mannelijke slachtoffer geslagen door een man, omdat hij geroddeld zou hebben over een buitenechtelijke affaire. Ook is hij in de zomer benaderd door een persoon die gevraagd was om – tegen een vergoeding – hem in elkaar te slaan. Tevens zijn er brieven, met daarin kwetsende details over het vrouwelijke slachtoffer, verstuurd naar diverse adressen en werd de paardenstal van de slachtoffers bekrast met het woord ‘hoer’. Mogelijk berusten alle incidenten op wraak of intimidatie.

Korte tijd later werd op het erf van de slachtoffers een metalen pin aangetroffen. Deze koperkleurige pin van zo’n 70 centimeter lang is daar mogelijk door de dader achtergelaten. De politie vermoedt dat dit een aardpin is, gebruikt om bijvoorbeeld schrikdraadinstallaties in de bodem te aarden. Wellicht zegt dit iets over de dader. Zowel de houten paal als de metalen pin zijn door de politie op DNA-sporen onderzocht.

Back to top button