zaterdag 25 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Partycentrum de Bolder sluit haar deuren op 1 januari 2021

spot_img

Delfzijl – Eerder dan verwacht sluit Partycentrum de Bolder op 1 januari haar deuren. Door de Corona pandemie zijn alle eet- en drinkgelegenheden voor de tweede keer dit jaar verplicht gesloten, zo ook partycentrum de Bolder.

Na de verkoop vorig jaar aan de gemeente Delfzijl, was onder andere de afspraak dat het echtpaar van der Zweep de exploitatie voort zou zetten en het onroerend goed terug zou huren tot aan het moment van sloop.
Het was de bedoeling volgens Siewert van der Zweep om de Bolder te exploiteren tot aan de herontwikkeling, medio augustus 2021.

De verwachtingen voor 2021 waren positief. De reserveringen werden weer gedaan en in 2021 staat ook DelfSail geprogrammeerd. “Door de gedwongen sluiting van maart tot juni en nu de verplichte sluiting vanaf 13 oktober tot medio januari zijn wij niet meer in staat om een kosten dekkende exploitatie te realiseren”, aldus van der Zweep.

Elke maand moet er nu veel geld bij, en de steun van de overheid is niet voldoende om zonder problemen en kleerscheuren deze periode door te komen. “Als gezin en familie hebben we lang tegen de beslissing aan gezien maar dit is helaas het enige verstandige besluit.”

Besloten is om de totale inventaris in twee delen vrijwillig te laten veilen via Online Veiling Meester. De veiling komt vanaf 23 december online.

“Met pijn in het hart nemen wij afscheid van het bedrijf, waar we ziel en zaligheid in hebben ingestoken.
Het bedrijf bestaat in 2021 hoe wrang ook precies 40 jaar. Dit groots vieren had het afscheid moeten worden van ons bedrijf en onze gasten. Nu voelt het alsof we door de achterdeur het pand verlaten”, vervolgt van der Zweep.

De gemeente Delfzijl zag geen kans om het bedrijf te helpen om openstelling te kunnen garanderen. Eerder dan verwacht verdwijnt een stuk historie van Delfzijl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten