Rechter geeft Brons Motoren Museum gelijk Control Seal moet schade herstellen

AppingedamDe rechter heeft het bedrijf Control Seal in Appingedam opgedragen de schade aan het Brons Motoren Museum te herstellen. Control Seal en de stichting Appingedammer Brons Motoren Museum liggen al enige tijd in de clinch.

Volgens het museum bestuur is het pand waar het in gevestigd is bewust vernield tijdens werkzaamheden. Dakramen zijn verwijderd en het dak is kapot gemaakt en niet afgedekt zodat weer en wind vrij spel hebben in het museum  de kans dat er schade is ontstaan aan machines of de verzamelde documentatie is groot.

Stichting Appingedammer Brons Motoren Museum huurt haar pand van het naastgelegen bedrijf Control Seal.  De oorzaak van de conflicten is een ruzie over afspraken uit het verleden. Volgens de stichting is in het verleden afgesproken dat zij het pand zou opknappen en uiteindelijk zou kopen van Control Seal. Verspijkeren gebeurde, maar tot een koop is het nog niet gekomen. De stichting zegt dat nieuwe directieleden ontkennen dat er ooit afspraken zijn gemaakt over de koop van het pand. Control Seal en de stichting meten vandaag om tafel en een oplossing zoeken voor het conflict  mochten ze er vandaag niet uit komen zie ze elkaar morgen weer voor de rechter.

Het is niet de eerste keer dat control Seal dwars ligt. Vorig jaar dreigde de open dag van het Brons Motoren Museum niet door te gaan toen het bedrijf standhouders toegang tot het terrein weigerde.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”81″]

Back to top button