Ruzie tussen Stichting Brons Motoren Museum en Control Seals escaleert

AppingedamDat het niet botert tussen stichting Appingedammer Brons Motoren Museum en de eigenaar van het pand aan de Farmsumerweg Control Seals is al langer bekend.  De twee hebben een langdurig conflict over de huur. Het conflict is inmiddels zo geëscaleerd dat, volgens de stichting, eigenaar Control Seals het pand moedwillig sloopt en er daardoor voor duizenden euro’s schade is aan de inboedel van het museum.

Grote schade aan het museum
Volgens de stichting heeft eigenaar Control Seals onder het mom verbetering van de veiligheid van het pand, het dak van het museum heeft verwijderd en een aantal ramen uit de kozijnen gehaald. Sinds vrijdag zit er geen dak meer op het museum. Wind, regen en zand hebben nu vrij spel. De schade in het museum is vreselijk groot.

Niet de eerste onenigheid
Het museum huurt sinds 2008 de oude Brons Motoren Fabriek van kleppenfabrikant Control Seals aan de Farmsumerweg in Appingedam. Omdat er tussen beide partijen onenigheid bestaat over de huur en verplichtingen daarbij mondde een eerder conflict vorig jaar al uit in een rechtszaak dat het museum won.

Nieuwe rechtszaak
De stichting geeft aan niks verkeerds te doen ze betalen netjes de huur en onderhouden het pand goed. Daar zit het probleem niet.  Waar het probleem dan wel zit hebben ze geen idee van. Maar er een oplossing moet komen staat buiten kijf. Deze week dient er weer een rechtszaak.

Geen commentaar
Ondanks meerdere pogingen om Control Seals inhoudelijk te laten reageren op de onenigheid is het bedrijf niet bereikbaar voor commentaar

 

Back to top button