Recensie: Indrukwekkend concert over Anne Frank in de Kruiskerk

Delfzijl – Zondagavond 6 november gaven het vrouwenkoor Sola Gratia en het kamerkoor Capella Oecumenica een indrukwekkende uitvoering van het oratorium Annelies van James Whitbourn in de Kruiskerk.

Oorspronkelijk was het de bedoeling het werk uit te voeren omstreeks 4 en 5 mei 2020 in de dagen dat de 75-jarige bevrijding plaats zou vinden, maar de Corona zette het gehele leven stil. Het oratorium staat geheel in het teken van “Opdat wij niet vergeten”. De soliste, koren en de musici bleken in staat het aanwezige publiek emotioneel te raken.

De uitvoering in een bijna uitverkochte Kruiskerk werd een groot succes. De Brabantse sopraansoliste Kathelijn van Dongen vertolkte op subtiele wijze haar rol in het oratorium. Het instrumentaal ensemble bestaande uit de Italiaanse klarinettist Marco Danesi, de Noord-Nederlandse violist Eline de Vries, de Bulgaarse celliste Teodora Nedyalkova en de Groningse pianiste Ellen Dijkhuizen zorgden voor een voortreffelijke begeleiding van het geheel. De beide koren wisten het werk op innemende wijze het verhaal over het leven van Anne Frank te vertolken. Het geheel stond onder leiding van dirigent Ties Molenhuis.

Back to top button