fbpx
1.4 C
Delfzijl
26 januari 2021 05:58

Rabobank Noord-Groningen doneert 36.500 euro over zeven projecten in de regio

Regio – Zeven verschillende instanties hebben het eerste half jaar bericht ontvangen van Rabobank Noord-Groningen dat zij kunnen rekenen op een bijdrage uit het Rabobank Stimuleringsfonds. Een commissie bestaande uit zes ledenraadsleden van de bank heeft tot nu toe al 36.500 euro verdeeld over zeven projecten.

Tijdens de laatste vergadering in juni, hebben twee initiatieven een mooie toezegging ontvangen. 3D Kanjers is een club die techniek wil stimuleren op basisscholen, door deze scholen zelf een 3D printer te laten bouwen en de kinderen met die printers te laten werken. Op verschillende plaatsen in het land is dit project erg succesvol. Tien scholen in Noord-Groningen ontvangen voor dit project €750,-. De Vereniging Dorpsbelangen Kantens ontvangt een bijdrage van €3.000,- voor de aanschaf van audio visuele middelen, die door diverse verenigingen wordt gebruikt.

Drie initiatieven hebben vorige maand een pitch gehouden voor de commissieleden van het Stimuleringsfonds. Het gaat om initiatieven uit Garsthuizen, Uithuizermeeden en Usquert. Alle drie willen een beweegtuin/-park starten. Tijdens deze bijeenkomsten is er ook een verbinding ontstaan tussen de partijen. Alle drie aanvragen ontvangen een bijdrage van € 8.000,-

Eerder dit jaar zijn er twee initiatieven positief beoordeeld. Het project levensblog van de Plattelandsjongeren ontving een bijdrage van €1.000. Zij investeren in de sociale verbinding op het platteland door jong en oud met elkaar in contact te brengen. De toneelvereniging Vesta ontvangt dezelfde bijdrage voor de aanschaf van een reizend podium en wordt door meerdere verenigingen gebruikt in Ten Post.

Stimuleringsfonds steunt Noord Groningen
Het Stimuleringsfonds van Rabobank Noord-Groningen steunt projecten die bijdragen aan behoud en verbetering van een leefbare samenleving in Noord Groningen, met het oog op een duurzame toekomst. Door een subsidie uit het Rabobank Stimuleringsfonds draagt de bank bij aan de economische en maatschappelijke ontwikkeling van het werkgebied.  De commissie Stimuleringsfonds van de bank komt een aantal keren per jaar bij elkaar en besluit volgens de voorwaarden over de aanvragen. De voorwaarden en hoe je een aanvraag kunt indienen, is terug te vinden op de site van de bank: www.rabobank.nl/ng.

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten